Nieuws

 • 28 november 2022
  door Kathleen Vermeulen

  Oncologisch dagziekenhuis lanceert educatiefilmpje over de poortkatheter

 • 24 oktober 2022
  door Kathleen Vermeulen

  Onze maagdarmspecialisten zetten extra in op sensibilisering voor darmkankerscreening met reuzegroot opblaasbaar colon.

  Afgelopen zaterdag kon je in ons ziekenhuis langskomen voor info over screening bij darmkanker. Onze maagdarmspecialisten stonden klaar om alle vragen van patiënten te beantwoorden;
 • 10 oktober 2022
  door Kathleen Vermeulen

  Radiologe Sofie De Vuysere organiseert een Start-to-yoga voor mensen met én na kanker. Een lessenreeks waarin ze haar eigen ervaring als kankerpatiënte en als yogi deelt.

  Toen ze 33 was kreeg Sofie De Vuysere, radiologe in ons ziekenhuis, borstkanker. Bijna 20 jaar later bracht een relatief kleine reconstructie-ingreep haar uit evenwicht. Een moeilijke periode waarin haar herstel lichamelijk en mentaal moeizaam ging. Ze ontdekte hoe yoga haar de rust en mentale kracht gaf om er terug bovenop te komen. Nu wil ze haar ervaring, als ex-patiënte en yoga teacher, delen met mensen met én na kanker. Dichterbij jezelf komen, meer stabiliteit vinden in jezelf tijdens of na een moeilijke periode en leren loslaten. Dit zijn de doelen van de Start-to-yoga-lessenreeks, een reeks van 5 yogalessen - van telkens één uur - waarin Sofie lotgenoten wil ondersteunen.