Nieuws archief

 • 10 september 2019
  door Kathleen Vermeulen

  Werelddag ter preventie van zelfdoding

  In Vlaanderen sterven elke dag 3 personen door zelfmoord. Het is de eerste doodsoorzaak bij jongeren tussen 15 en 19 jaar, bij volwassenen vrouwen tussen 20 en 34 jaar en bij volwassen mannen tussen 30 en 49 jaar. Het aantal suïcidepogingen ligt 10 keer hoger, wat betekent dat dagelijks ongeveer 30 personen in Vlaanderen een zelfmoordpoging ondernemen.
 • 06 augustus 2019
  door Kathleen Vermeulen

  Welkom aan onze nieuwe assistenten

 • 05 augustus 2019
  door Kathleen Vermeulen

  Start implementatie elektronisch patiëntendossier

 • 23 juli 2019
  door Kathleen Vermeulen

  Ons wzc Den Olm krijgt bijzondere erkenning in de zorg voor jongdementie

  Ons woonzorgcentrum Den Olm kreeg van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen een bijzondere erkenning voor 12 woongelegenheden voor mensen met jongdementie. Op die manier wordt Den Olm financieel beter toegankelijk voor deze groeiende groep mensen.
 • 16 juli 2019
  door Kathleen Vermeulen

  Jaarverslag 2018

  In 2018 omringden 1.525 medewerkers, samen met ruim 150 artsen, patiënten met professionele en hartelijke zorg. In ons ziekenhuis werden in 2018 heel wat projecten geïnitieerd en gerealiseerd. We geven jou in ons Imeldajaarverslag 2018 graag een overzicht van deze projecten, die ieder op zich kaderen in één van onze vijf strategische doelstellingen.
 • 12 juli 2019
  door Thierry Aerts

  Dr. Peter Bossuyt geeft gastcollege aan Oxford universiteit

  Dr. Bossuyt werd op de Oxford universiteit uitgenodigd voor een “invited lecture” op de Translational Gastroenteorlogy Unit van Prof Simon Travis.
 • 05 juli 2019
  door Kathleen Vermeulen

  Groen licht voor consortium Imeldaziekenhuis Bonheiden – Heilig-Hartziekenhuis Lier als referentiecentrum voor complexe pancreasoperaties

  De federale overheid concentreert sinds kort complexe pancreasoperaties in een beperkt aantal referentiecentra in België. 15 centra beantwoorden aan de vooropgestelde voorwaarden uit de overeenkomst. Ons ziekenhuis dat samen met het Heilig-Hartziekenhuis van Lier een dossier heeft ingediend, is één van de drie consortia uit de provincie Antwerpen die erkend worden als referentiecentrum voor het uitvoeren van deze complexe ingrepen.
 • 02 juli 2019
  door Kathleen Vermeulen

  Vlaamse feestdag: geen raadplegingen of telefonische afspraken

  Op donderdag 11 juli, de Feestdag van de Vlaamse Gemeenschap, heeft het Imeldaziekenhuis een beperkte dienstverlening. Zo kunnen er geen telefonische afspraken gemaakt worden (wel nog online) en is de dienst Raadpleging gesloten. Vanaf vrijdag 12 juli verloopt alles weer normaal.
 • 11 juni 2019
  door Kathleen Vermeulen

  Onze Fysio is laureaat Grants Fysieke Activiteit 2019

  Met het project ‘Beweeg naar je herstel’ van KADANS, de oncologische revalidatie op de dienst fysische geneeskunde, zijn we weerhouden als een van de laureaten voor de Grants Fysieke Activiteit 2019!
 • 03 juni 2019
  door Kathleen Vermeulen

  Imelda fietst voor de 9de keer de 1000km van KOTK

  Naar goede gewoonte trapten er 40 Imeldafietsers mee tijdens het Hemelvaart. 5 ploegen, bestaande uit medewerkers, artsen en patiënten reden tijdens dit zonnige weekend mee.
 • 28 mei 2019
  door Kathleen Vermeulen

  World Bedwetting Day

  Op dinsdag 28 mei is het Internationale Dag van het Bedplassen, een dag waarop we extra aandacht schenken aan deze medische aandoening. Onze uroloog Thibault Meert geeft graag wat meer uitleg over bedplassen, de oorzaken en de oplossingen.
 • 22 mei 2019
  door Kathleen Vermeulen

  Imelda kiest voor duurzame energie en plaatst zonnepanelen

  We zetten al jaren hard in op duurzaamheid en energiebesparing. Een zorginstelling verbruikt veel energie en water. Het ziekenhuis investeert voortdurend in projecten die dergelijke kosten kunnen opvangen. Met de installatie van meer dan 1100 zonnepanelen kiezen we resoluut voor hernieuwbare energie!
 • 03 mei 2019
  door Kathleen Vermeulen

  Vacature Hoofdarts

  Vacature Hoofdarts
 • 29 april 2019
  door Kathleen Vermeulen

  #BroodjeDirectie

  Luisteren naar ervaringen van patiënten en hieruit leren, dit is het opzet van #BroodjeDirectie. Een informele broodjeslunch met enkele directieleden waarop zij graag horen hoe je de behandeling/verblijf in ons ziekenhuis hebt ervaren.
 • 18 april 2019
  door Kathleen Vermeulen

  Europese dag van de Rechten van de Patiënt

  Het is belangrijk te weten dat je als patiënt over een aantal rechten beschikt wanneer je medische hulp vraagt of krijgt. Vandaar dat we vandaag de Rechten van de Patiënt extra in de schijnwerpers zetten.
 • 05 april 2019
  door Kathleen Vermeulen

  Regenboogkoor op audiëntie bij de paus

  Op woensdag 3 april was het Regenboogkoor van ons wzc Den Olm uitgenodigd bij de paus.
 • 01 maart 2019
  door Kathleen Vermeulen

  Opening Cardiolounge

  Op woensdag 27 februari 2019 werd de gloednieuwe Cardiolounge in gebruik genomen.
 • 05 november 2018
  door Andreas De Nutte

  Start realityreeks Imelda op RTV

  Het is zover: vanaf nu kan je iedere zaterdag ons ziekenhuis zien op TV Plus (RTV) met een gloednieuwe realityreeks. Zet het alvast maar in je agenda, het zal de moeite zijn!
 • 25 oktober 2018
  door Andreas De Nutte

  Infoavond dementie: herbekijk de presentaties

  Op 24 oktober organiseerde ons ziekenhuis samen met de gemeente Bonheiden en de CM een infoavond over dementie. Tijdens deze avond kwamen specialisten aan het woord en deelden ze op een toegankelijke manier nuttige informatie over dementie, over leven met dementie en over hoe ermee om te gaan als naaste of mantelzorger.
 • 26 september 2018
  door Andreas De Nutte

  Een elektrische wagen voor kinderen in Imelda

  In de kinderafdelingen van ons ziekenhuis rijdt sinds deze week een kleine Porsche rond. De miniatuurwagen werden geschonken door het Porsche Centrum Mechelen om de ziekenhuiservaring voor kinderen aangenamer te maken.
 • 17 mei 2018
  door Kathleen Vermeulen

  Ziekenhuisnetwerk Bonheiden-Lier-Mechelen-Vilvoorde bekrachtigt onderlinge samenwerking

  In de loop van 2017 ondertekenden het Imeldaziekenhuis uit Bonheiden, het H.-Hartziekenhuis van Lier, AZ Sint-Maarten uit Mechelen en het AZ Jan Portaels uit Vilvoorde een intentieverklaring voor samenwerking. Deze intentie tot samenwerking werd op 9 mei 2018 bekrachtigd met een kaderovereenkomst.
 • 11 januari 2018
  door Andreas De Nutte

  Boek: 'Alles over chronische darmziekten'

  Recent verscheen een boek over de ziekte van Crohn en Colitis ulcerosa. Het boek omvat ruim 100 vragen en antwoorden in patiëntentaal.
 • 10 november 2017
  door Andreas De Nutte

  Laat je vaccineren tegen griep!

  Griep treft elke winter 1 op de 10 mensen. Meestal genees je vanzelf, maar bij sommige risicogroepen kan griep ernstige gevolgen hebben. Vergeet daarom niet om je ook dit jaar te laten vaccineren.
 • 31 oktober 2017
  door Andreas De Nutte

  Imeldaziekenhuis ontwikkelt nieuwe behandelingsstrategie voor ziekte van Crohn

  Onderzoekers van de IBD-kliniek onder leiding van Dr. Peter Bossuyt van ons ziekenhuis namen deel aan een grootschalig internationaal onderzoek naar een nieuwe succesvolle behandelingsstrategie voor de ziekte van Crohn. Het gerenommeerde medisch tijdschrift The Lancet publiceert vandaag de resultaten.
 • 20 oktober 2017
  door Andreas De Nutte

  Dag tegen Kanker 2017

  Op 19 oktober nam ons ziekenhuis naar jaarlijkse gewoonte weer deel aan de Dag tegen Kanker. Medewerkers en andere vrijwilligers staken samen de handen uit de mouwen om patiënten een hart onder de riem te steken met zelfgemaakte hapjes, massages en ontroerende muziek.
 • 12 oktober 2017
  door Andreas De Nutte

  Wereldreumadag: Imelda doet mee

  12 oktober is het jaarlijkse Wereldreumadag. Het is een dag waarop reumatische aandoeningen volop in de kijker staan en ook ons ziekenhuis draagt hier haar steentje bij. Dit jaar ligt de nadruk o
 • 28 september 2017
  door Andreas De Nutte

  Cardiale Revalidatie opent haar nieuwe deuren

  Afgelopen weken verhuisde de dienst Cardiale Revalidatie naar een nieuwe locatie. Het vroegere klooster van het ziekenhuis werd volledig omgetoverd tot een state-of-the-art centrum voor revaliderende hartpatiënten en mensen die preventief aan hun gezondheid willen werken.
 • 11 september 2017
  door Andreas De Nutte

  Dialysecentrum Mechelen viert 25 jaar dialyse van patiënte

  Vandaag vierde de 76-jarige Simonne Verellen haar 25e dialysejaar. De medewerkers van het dialysecentrum van Imelda in Mechelen zetten haar eens goed in de bloemetjes.
 • 07 september 2017
  door Andreas De Nutte

  Ziekenhuizen richten supraregionaal Vesalius oncologisch netwerk op

  Acht ziekenhuizen hebben een supraregionale samenwerkingsovereenkomst ondertekend om het oncologisch netwerk Vesalius op te richten. Het gaat om Heilig Hart Leuven, RZ Heilig Hart Tienen, H.-Hartziekenhuis Lier, AZ Diest, AZ Sint Maarten (Mechelen/Duffel), AZ Jan Portaels (Vilvoorde), Imeldaziekenhuis (Bonheiden) en het UZ Leuven. Het oncologisch netwerk Vesalius wil de hoogkwalitatieve zorgverlening voor patiënten met kanker verder uitbouwen en verbeteren.​
 • 06 september 2017
  door Andreas De Nutte

  MS-week: multidisciplinaire raadpleging Multiple Sclerose

  Van 1 tot en met 11 september loopt de MS-week, de jaarlijkse sensibiliseringscampagne over multiple sclerose en over het omgaan met de ziekte. Ook ons ziekenhuis benadrukt graag nog eens haar multidisciplinaire raadpleging!
 • 26 juli 2017
  door Andreas De Nutte

  Imeldaziekenhuis bewaakt desinfectie van endoscopen

  Recente mediaberichten schrijven over een auditrapport van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. Uit dit rapport zou blijken dat Vlaamse ziekenhuizen in het algemeen nood hebben aan duidelijke kwa
 • 13 juli 2017
  door Andreas De Nutte

  AZ Jan Portaels treedt toe tot netwerk Bonheiden, Lier en Mechelen

  Het ziekenhuis AZ Jan Portaels te Vilvoorde heeft een intentieverklaring ondertekend om toe te treden tot het netwerk van regionale ziekenhuizen, samen met Imeldaziekenhuis, en met de ziekenhuizen van Lier en Mechelen.
 • 23 juni 2017
  door Andreas De Nutte

  Jaarverslag 2016

  Het is weer zover: het nieuwe jaarverslag is er. 2016 was een jaar vol enthousiaste medewerkers, hartelijke zorg en nieuwe projecten.
 • 06 juni 2017
  door Communicatie

  Nieuwe campagne ‘What matters to you’ maakt het verschil voor patiënt

  Op dinsdag 6 juni is het internationale ‘What matters to you’-dag. Een dag waarop we extra aandacht schenken aan de kleine dingen die belangrijk zijn voor de zorgvrager, zijn/haar familie en omgeving.
 • Aline Delbaere en Wendy De Boeck
  29 mei 2017
  door Communicatie

  Elke rookstopbegeleiding verloopt op maat van de patiënt

  Woensdag 31 mei is het Wereld Anti - Tabaksdag. Als ziekenhuis willen wij mensen stimuleren te stoppen met roken en hen hier ook individueel bij helpen.
 • 1000km
  26 mei 2017
  door Communicatie

  Het fotodagboek van ons 'Imelda fietst tegen Kanker' team

 • Een duim voor de medewerker
  12 mei 2017
  door Communicatie

  Bedankt Imelda-collega's

  Op de Dag van de Verpleging willen we als directie iedereen in ons ziekenhuis bedanken voor de grote inzet en de fijne samenwerking.
 • Goedele Van Edom
  02 mei 2017
  door Communicatie

  'Zolang ik nog leef' van Goedele Van Edom

  Goedele Van Edom begeleidt als pastor in ons ziekenhuis al meer dan 15 jaar mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Eind april bracht ze haar tweede boek uit.
 • 28 april 2017
  door Communicatie

  Ziekenhuizen Bonheiden, Lier en Mechelen ondertekenen intentieverklaring netwerkvorming

  Ons ziekenhuis tekende vandaag een intentieverklaring voor het oprichten van een ziekenhuisoverschrijdend netwerk voor het zorggebied Mechelen – Bonheiden – Lier.
 • 18 maart 2017
  door Communicatie

  Cardiologen vieren 25 jaar Hartcentrum

  Vorig weekend, op zaterdag 18 maart, organiseerde ons ziekenhuis samen met het AZ Sint-Maarten uit Mechelen het symposium 'Ons Hartcentrum: gisteren, vandaag en morgen...'
 • klinisch labo imelda
  06 maart 2017
  door Communicatie

  Belac Audit Labo: proficiat aan alle medewerkers van ons klinisch laboratorium

  Op maandag 6 maart slaagden zij met vlag en wimpel voor de Belac audit, de hoogste erkenning voor een Belgisch laboratorium.
 • 31 januari 2017
  door Communicatie

  Opening gloednieuw dialysecentrum in Hallaar

  Ons ziekenhuis nam deze week een gloednieuw dialysecentrum in gebruik in Hallaar, ter vervanging van de oude locatie.
 • 17 januari 2017
  door Communicatie

  We zijn supertrots op het behalen van het NIAZ-Qmentum label!

  Vrijdag de 13de was een bijzondere dag voor ons ziekenhuis. We behaalden het NIAZ-Qmentum kwaliteitslabel. Een label dat onze kwalitatieve zorg beloont.
 • 08 november 2016
  door Communicatie

  Help geneesmiddelen nog veiliger te maken

  Je kan het gebruik van geneesmiddelen nog veiliger maken door bijwerkingen te melden.
 • MA kliniek Imeldaziekenhuis Bonheiden
  21 oktober 2016
  door Communicatie

  Samenwerking met het Nationaal Multiple Sclerose Centrum

  21 oktober 2016 start voor de eerste keer de multidisciplinaire MS raadpleging.