Imeldafonds

Met het Imeldafonds proberen we als ziekenhuis jaarlijks vijf projecten te realiseren. Projecten waardoor we net dat beetje extra kunnen bieden aan onze patiënten en hun familie. Elk van deze projecten is is een initiatief van een dienst of een groep medewerkers in ons ziekenhuis. Initiatieven gebaseerd op hun contacten met patiënten en hun omgeving. 

Wil je helpen onze projecten waar te maken? Dat kan door ons hiervoor te sponsoren of zelf een activiteit te organiseren ten voordele van één van onze projecten.

De Waakdoos

De waakdoos is een project dat ondersteuning biedt bij het naderend afscheid van iemand die dierbaar is. De waakdoos helpt mensen met hun emoties om te gaan en staat hen bij in een moeilijke periode.

Meer info
Binnentuin voor palliatieve en geriatrische patiënten

In een ziekenhuis zijn er vaak patiënten die niet meer kunnen buitenkomen. Om die reden willen de initiatiefnemers van dit project een veilige binnentuin maken, waar palliatieve patiënten of mensen met dementie kunnen genieten van een groene omgeving.

Meer info
Kind vriendelijke wachtzalen

Kindjes associëren een ziekenhuis vaak met ziek zijn, prikken, lastige onderzoeken en allerlei beangstigende en pijnlijke gebeurtenissen. Om de wachttijd en angst te verzachten, zet dit project zich in om kindvriendelijke wachtzalen in te richten.

Meer info
Bijzonder Imeldawonder

Het team “Bijzonder Imeldawonder” maakt kleertjes voor prematuur geboren baby’tjes. Jaarlijks worden er in ons ziekenhuis zo’n 60 baby’s opgenomen op de dienst neonatologie.
Kindjes die te vroeg geboren zijn. Met dit project zorgen we voor comfortabele kleertjes, op maat gemaakt, voor al deze Bijzonder kleine Imeldawonders.   

Meer info
Train je brein

Train je brein zet zich in voor neurologische patiënten in het ziekenhuis. Dankzij een aangepaste oefenruimte zullen patiënten op zelfstandige basis kunnen revalideren. Met een oefenkoffer, waar informatie- en oefeningenkaarten inzitten, kunnen familie en vrienden hen hierbij helpen.

Meer info