Bijzonder Imeldawonder

Projectverantwoordelijke: 
Dienst neonatologie

Het team “Bijzonder Imeldawonder” maakt kleertjes voor prematuur geboren baby’tjes.
Jaarlijks worden er in ons ziekenhuis zo’n 60 baby’s opgenomen op de dienst neonatologie. Kindjes die te vroeg geboren zijn.
Met dit project zorgen we voor comfortabele kleertjes, op maat gemaakt, voor al deze Bijzonder kleine Imeldawonders.
   

Aangepaste zorg met een aangepast pakje

Vaak ligt de focus bij een te vroeg geboren baby op een technische en klinische zorg. Toch is het ook belangrijk dat de omkadering van de zorg aandacht krijgt. Om die reden ontwierpen enkele creatieve vrijwilligers, samen met enkele zorgverleners van de kraamafdeling en dienst neonatologie, praktische en kleurrijke body’s en mutsjes voor te vroeg geboren baby’tjes. Ouders van premature kindjes stellen zo’n initiatief zeker op prijs, want het aanbod aan kleertjes voor te vroeg geboren baby’s is vrij beperkt. Bovendien worden ouders ook geconfronteerd met extra kopzorgen. Niet alleen maken ouders zich zorgen om de gezondheid van het kindje, maar ook op organisatorisch vlak botsen ze soms op onvoorziene problemen. De te vroeg geboren kindjes verdienen in elke fase van hun leven passende zorg en hier horen dus ook passende body’s bij. De ouders zullen hierdoor des te meer kunnen genieten van hun pasgeboren baby.

Cadeau’tje van het ziekenhuis

Ouders krijgen de kleertjes als geschenk van het ziekenhuis en hoeven hier niet voor te betalen. Zo helpen we de ouders alvast op weg in de zorg van hun kindje. Door dit project te steunen kan er voorzien worden in het nodige materiaal en de logistieke ondersteuning om de pakjes te maken.   

Steun project Bijzonder Imeldawonder

Nadat je je gegevens hebt ingevuld, ontvang je van ons een email met de betalingsgegevens. Opgelet we kunnen jou geen fiscaal attest bezorgen.

€ 1.500
< € 750
€ 0

Reacties

 • Bedankt!


  - Fam. Papen en buren van Guldendal project Mechelen
 • Bedankt voor de goede zorgen in moeilijke tijden. Jullie zijn fantastisch!

  Van Billie en Norma


  - Iris Jennes
  € 200
 • Als horecaonderneming zijn wij bijzonder zwaar getroffen door onze verplichte sluiting tijdens deze Corona crisis.. maar dan nog kijken ook wij met dankbare bewondering naar de mensen in de zorg. In tijden dat velen overlijden hierdoor zijn er gelukkig ook die geboren worden.. ook prematuur daarom leek ons dit een geschikt project... We plaatsten ook op onze webpagina. https://clicktime.symantec.com/35379Q9edKaibHUG5MkH4vq6H2?u=www.happypies.be een link.


  - Ron Hunter (Hunter's Happy Pies)
  € 450
 • Ik ben zelf ook mama van een prematuurtje (30,5w) en weet hoe geweldig het voelde om kleertjes te hebben die pasten, maar ook vooral hoe moeilijk het was deze te vinden. Geweldig initiatief!


  - Lauranne
  € 25