De Waakdoos

De waakdoos is een project dat ondersteuning biedt bij het naderend afscheid van iemand die dierbaar is. De waakdoos helpt mensen met hun emoties om te gaan en staat hen bij in een moeilijke periode.

Een naderend afscheid

Wanneer we worden geconfronteerd met het naderend afscheid van iemand die ons dierbaar is, weten we vaak niet wat we mogen verwachten. Ieder van ons zit dan met veel vragen. Wat kunnen we nog doen? Hoe zal het verlopen en hoe lang kan het duren? Zijn er lichamelijke en psychische veranderingen waarop we ons moeten voorbereiden? Blijven waken, hoe ga je daarmee om? Wat als het sterven nadert?

Een doos vol herinneringen

Hoewel elk afscheid anders is, willen zorgverleners familie en vrienden ondersteunen met behulp van de waakdoos. Dat is een doos met voorwerpen die mensen (h)erkenning van emoties, informatie en rust bieden. In de doos zitten bijvoorbeeld voorleesverhalen, massageolie, sfeerlichtjes, puzzelboekjes, gedichten, een plaid en materiaal om samen een herinneringsdoos te maken. Er is bovendien een waakdoos in ontwikkeling ter ondersteuning van kinderen en mensen met een mentale beperking.

“Het is afleiding tijdens het soms lange waken.”. Door dit project te steunen, kan het materiaal voorzien worden om de waakdozen te maken.

Steun project De Waakdoos

Nadat je je gegevens hebt ingevuld, ontvang je van ons een email met de betalingsgegevens. Opgelet we kunnen jou geen fiscaal attest bezorgen.

€ 800
< € 474
€ 0

Reacties

  • Opbrengst Bonheiden loopt en wandelt 2019


    - Bonheiden loopt vzw