Kind vriendelijke wachtzalen

Projectverantwoordelijke: 
Dienst pediatrie

Kindjes associëren een ziekenhuis vaak met ziek zijn, prikken, lastige onderzoeken en allerlei beangstigende en pijnlijke gebeurtenissen. Om de wachttijd en angst te verzachten, zet dit project zich in om kindvriendelijke wachtzalen in te richten.

Lange wachttijden

Wachten kan lang duren en zeker voor kinderen is dat niet gemakkelijk. Op pediatrie kunnen wachttijden oplopen tot enkele uren wanneer bepaalde testen moeten worden afgenomen. Ook bij dagopnames of op andere afdelingen zoals spoed kan het voorkomen dat men enige tijd moet wachten.

Aangenaam ziekenhuisbezoek voor kinderen

Het is belangrijk dat kinderen zich comfortabel en geborgen voelen, ook in ons ziekenhuis. Door een investering in kindvriendelijke wachtzalen kunnen we hen iets herkenbaar bieden, een ruimte die deel uitmaakt van hun leefwereld en die voor de nodige afleiding kan zorgen. In ons ziekenhuis zijn er zo’n 15-tal wachtzalen waar regelmatig kinderen komen. Die zouden voorzien worden van een speelwand, een televisie, boeken, kleurplaten en wat speelgoed. Daarnaast zou de wachtzaal van pediatrie een grondige make-over krijgen met onder andere een speeltoestel. Voor de ambulante dagopnames op pediatrie zou er een mobiele spelotheek ter beschikking zijn met allerlei speelgoed, puzzels, boeken en films, zodat kindjes afgeleid kunnen worden wanneer ze voor of na hun operatie moeten wachten.

De opbrengsten voor dit project gaan naar de aankoop van die spullen en naar de herinrichting van enkele wachtzalen.

Steun project Kind vriendelijke wachtzalen

Nadat je je gegevens hebt ingevuld, ontvang je van ons een email met de betalingsgegevens. Opgelet we kunnen jou geen fiscaal attest bezorgen.

€ 10.000
< € 170
€ 0

Reacties

  • Bedankt voor de goede zorgen!


    - Fam. Papen en buren van Guldendal project Mechelen