Binnentuin voor palliatieve en geriatrische patiënten

In een ziekenhuis zijn er vaak patiënten die niet meer kunnen buitenkomen. Om die reden willen de initiatiefnemers van dit project een veilige binnentuin maken, waar palliatieve patiënten of mensen met dementie kunnen genieten van een groene omgeving.

Een rustige en groene omgeving

Dementerende mensen hebben vaak nood aan in de natuur te zijn. Daar kunnen ze rondstappen, kijken en genieten van frisse lucht. In de binnentuin zullen ze onder begeleiding op een veilige manier een wandelingetje kunnen maken. Patiënten die palliatief zijn kunnen we op deze manier ook de mogelijkheid bieden om even buiten te zijn zonder grote afstanden te moeten overbruggen. Bovendien biedt de binnentuin ook de mogelijk om op een rustige manier afscheid te kunnen nemen van een huisdier. Samen met familie of vrienden kunnen patiënten dus samen buiten genieten.

Aanpassing huidige binnentuin

De huidige binnentuin aan de afdeling van de Paaz, verlengde zorgen en geneeskunde 5 is de ideale locatie om om te toveren tot een veilige en gezellige binnentuin. Het is de bedoeling om verharde wegen te leggen, zitbanken en aangepaste verlichting te installeren en extra planten en bloemen te planten. Alle opbrengsten van dit project gaan naar die nieuwe infrastructuur.

Steun project Binnentuin voor palliatieve en geriatrische patiënten

Nadat je je gegevens hebt ingevuld, ontvang je van ons een email met de betalingsgegevens. Opgelet we kunnen jou geen fiscaal attest bezorgen.

€ 18.000
< € 0
€ 0