Spirituele Zorg

Ziek zijn en opgenomen worden in het ziekenhuis zet het gewone leven op zijn kop. Mensen komen vaak in onzekerheid terecht, gaan vragen stellen over de toekomst, zoeken naar houvast, maken een balans op, denken na over de zin van het leven, krijgen plots te maken met verlies … De spiritueel zorgverleners nemen de tijd om naar jou en je verhaal te luisteren.

Dit doen zij met alle respect voor je levensvisie en rekening houdend met je vraag van het moment, om zo samen te zoeken naar wat jou kracht en uitzicht bied. Dit kan ook in de vorm van een gebed of een ritueel zijn. Wij staan in nauw contact met diverse lokale geloofsgemeenschappen, die we graag voor je kunnen contacteren.

De Stille Ruimte

Het ziekenhuis heeft ook een Stille Ruimte waar je dag en nacht terechtkunt (route 88). Je kan je daar terugtrekken als je op zoek bent naar wat rust, troost of heling. Als je graag wat hulp kan gebruiken om van / naar de Stille Ruimte te gaan, schroom je dan niet om ons te contacteren, we komen je graag helpen.

Aanwezigheid

Elke werkdag van 9 tot 17u is er een spiritueel zorgverlener aanwezig. Contacteer ons gerust via de onderstaande kanalen of vraag aan een verpleegkundige om ons te contacteren.

 

Joep Bronneberg
015 50 61 27
email
Christine Maertens
015/50 61 26
email