Centrum voor neurologische en geriatrische revalidatie

In het centrum voor neurologische en geriatrische revalidatie richten we ons op het onderzoek, de behandeling en de begeleiding van geriatrische patiënten die opgenomen zijn op een acuut geriatrische dienst.

Daarnaast omvat onze werking een zorgtraject voor de revalidatie van patiënten met een niet-aangeboren hersenletsel. Met een multidisciplinair team streven we naar het bereiken van een zo groot mogelijke functionele zelfredzaamheid bij revalidanten met verworven fysieke en cognitieve stoornissen.

Zowel voor geriatrische als neurologische patiënten kan dit via een tijdelijke hospitalisatie of op ambulante basis. De therapeuten zijn georganiseerd in verschillende units en gespecialiseerd in :

  • Onderzoek en begeleiding van personen met dementie
  • Cognitieve revalidatie bij personen met een niet aangeboren hersenletsel
  • Neuro motorische revalidatie
  • Diagnose en behandeling van val- en gangproblematiek
  • Parkinsonnetwerk

De diensten Geriatrie en de Sp-diensten worden ondersteund door een team van gemotiveerde en gespecialiseerde therapeuten, waarbij nauw wordt samengewerkt met revalidatieverpleegkundigen, neuroverpleegkundigen en geriatrisch verpleegkundigen. Medische supervisie gebeurt door de geriaters (dr. Peter Lybeert, dr. Bea Mellaerts, dr. Hannelore Vandewinckele en dr. Michael Laurent), de neurologen (dr. Patrick Vermylen, dr. Maarten Dewil, dr. Luc Dejaegher en dr. Laurens Dobbels) en de revalidatieartsen (dr. Maries Aertgeerts, dr. Stijn Gysenbergs en dr. Sofie Geukens).

Verpleegkundig team

Paramedisch diensthoofd

Tim Wyckmans
015 50 64 02
email