Nieuw team Orthopedie Imelda nodigt huisartsen en kinesisten uit voor grootse bijscholing met live chirurgie

15 november 2023
door Kathleen Vermeulen

Woensdag 15 november was een belangrijke dag voor onze dienst Orthopedie. Ze organiseerden voor het eerst een Traumacongres met live chirurgie in onze kapel.

De dienst kende de laatste jaren een hele transformatie met twee nieuwe artsen, dr. Bas van Dun en dr. Erik Fiévez, in 2022 en nog twee nieuwe, dr. Bert Van fraeyenhove en dr. Matthias Papen, dit jaar. De dienst wou met dit Traumacongres laten zien wat ze in huis hebben.

De laatste twee jaar werden er maar liefst vier nieuwe orthopedisten aangeworven in het ziekenhuis. “De vier nieuwe collega’s laten een frisse wind waaien door de dienst Orthopedie en daar zijn we enorm blij om,” vertelt dr. Hans Casteur.

Het idee van een opleidingsavond te organiseren kwam van collega-orthopedist dr. Benjamin Mattelaer. "Door dit congres laten we huisartsen en kinesisten kennis maken met het volledige team en hun specialisaties. Er kunnen ook gericht vragen gesteld worden en het persoonlijk contact kan versterkt worden," vertelt dr. Mattelaer.

Naast de boeiende presentaties werd er ook vanuit het operatiekwartier live een ingreep gestreamd naar de congresruimte. Dr. Erik Fiévez voerde de operatie uit en dr. Hans Casteur voorzag de beelden van commentaar.