Urgentiegeneeskunde / MUG

Als acuut regionaal ziekenhuis beschikken we over een gespecialiseerde dienst spoedgevallen met een erkende MUG-functie.
Wij staan garant voor het bieden van een kwalitatief hoogstaande professionele zorgverlening op mensenmaat, zowel prehospitaal als inhospitaal, voor elke aangeboden urgentie.
Als enige in de regio wordt onze Imelda-ziekenwagen bemand door 2 verpleegkundigen met bijzondere beroepstitel in intensieve zorg en spoedgevallenzorg (i.p.v. een hulpverlener-ambulancier met verpleegkundige). De werking van onze spoedgevallendienst is toegespitst op een efficiënte opvang van vooral dringende en levensbedreigende situaties, in de tweede plaats van niet levensbedreigende situaties die geen uitstel van verzorging toelaten.

Heb je je wel eens afgevraagd waarom je soms moet wachten op onze Spoedafdeling?

We doen er natuurlijk alles aan om onze patiënten zo snel mogelijk te helpen. We willen immers al onze patiënten omringen met de beste zorg. Dat wil echter ook zeggen dat we voorrang geven aan wie onze hulp het snelst nodig heeft. Hiervoor gebruiken we het triagesysteem. Wat houdt dit triagesysteem juist in en hoe worden wachttijden verder beïnvloed?

Om een antwoord te geven op al deze vragen, ontwikkelden we een korte animatievideo. Dat deden we samen met 15 andere ziekenhuizen en het team van CAST animatievideo’s. Elk ziekenhuis heeft eraan bijgedragen en we zijn trots op het resultaat!

Bekijk onze animatievideo hieronder.

Route afdeling: 112
Route nachthospitaal: 163
In nood:
bel 112 of 100