Je oogchirurg: dr. Karolien Termote

Wie ben ik?

Na het behalen van mijn diploma geneeskunde aan KU Leuven in 2008, specialiseerde ik verder in de oogziekten tot 2012 in UZ Leuven met stages in AZ St. Lucas te Brugge en in Giheta (Burundi). Hierna bekwaamde ik me verder in cataract chirurgie in Kanpur (India) en in ooglid chirurgie in AZ Monica te Deurne.
In 2015 behaalde ik de bijzondere bekwaming in hoornvlies-, cataract- en refractieve laserchirurgie na een subspecialisatiejaar aan University of British Columbia in Vancouver (Canada).
Naast mijn werk in het Imeldaziekenhuis als diensthoofd oftalmologie, ben ik ook als corneachirurg actief in het UZ Brussel waar ik oogarts-assistenten opleid. Verder consulteer ik in Oogcentrum Visie in Sint-Katelijne-Waver.

Specialisatie

Laserchirurgie (Femtolasik, PRK)
Refractieve lensimplanten (ICL-multifocale lensimplanten)
Cataract chirurgie – premium lensimplanten
Hoornvliestransplantaties - keratoconus

Interessant om weten

Ik voer wetenschappelijk onderzoek uit naar hoornvliesaandoeningen en -transplantaties. Hieromtrent gaf ik voordrachten op tal van internationale congressen en publiceerde ik wetenschappelijke artikels. Sinds 2018 ben ik voorzitter van Becornea, de Belgische vereniging van cornea specialisten. Bijkomend ben ik lid van beroepsverenigingen zoals ESCRS en Cornea Society om op de hoogte te blijven van de recentste ontwikkelingen binnen de oogchirurgie.