Ambulante cardiale revalidatie

Ongeveer een maand na je operatie kom je op controle bij de cardiochirurg. Nu kan je ook van start gaan met de cardiale revalidatie.

Een hartoperatie heeft niet enkel impact op de conditie maar kan ook een grote impact hebben op het vertrouwen in je lichaam. Vaak merken we dat er onzekerheden zijn over de toekomst. De cardiale revalidatie kan je helpen om naast het verkrijgen van een betere conditie ook het vertrouwen weer op te krikken.

De revalidatie bestaat uit een fysiek oefenprogramma en informatieve sessies over de risicofactoren van hart- en vaatziekten. We trainen in groep maar ieder op zijn eigen niveau. Daarvoor nemen we eerst een inspanningsproef (fietstest) af om jouw conditie te bepalen. Aan de hand van deze resultaten maakt de kinesist een trainingsprogramma op maat, zo kunnen we op een correcte en veilige manier de conditie opbouwen.

Het Imeldaziekenhuis heeft een erkend cardiaal revalidatiecentrum waar je opgevolgd wordt door jouw cardioloog en een multidisciplinair team van kinesisten, diëtisten, sociaal verpleegkundigen en psychologen die je in dit traject zullen ondersteunen.

 

Enkele opmerkingen van ex-revalidanten:

“De hele omkadering geeft mij als patiënt terug vertrouwen. Ik kon ook inspraak geven in het programma en daar werd op een realistische manier rekening mee gehouden.” 

“De heel persoonlijke bekommernis voor mijn welbevinden door de kinesitherapeuten in de oefenzaal vond ik positief. Ook hun aanpak van kleine of grotere lichamelijke problemen in verband met mijn revalidatie heb ik als zeer aangenaam en efficiënt ondervonden.”