Praktische afspraken

Handhygiëne

We letten voortdurend op onze handhygiëne. Dit betekent dat je geen ringen, horloges, armbanden of andere juwelen aan je handen of onderarmen mag dragen. Zorg ook steeds dat je nagels verzorgd en kort geknipt zijn. Gelnagels en nagellak zijn niet toegestaan.

De arbeidskledij voor verpleging is voorzien van korte mouwen. Lange mouwen zijn uit den boze. Vermijd, voor je eigen veiligheid, ook lange halskettingen en/of oorbellen.
Verspreid over ons ziekenhuis vind je flacons met handalcohol. Ontsmet steeds je handen voor, tijdens en na elk contact met je patiënt, bij elke behandeling of onderzoek.

Want zuivere handen verkleinen de kans op infecties!

Brand

In geval van brand starten we onze noodprocedure op. Belangrijk is om kalm te blijven en het intern noodnummer te bellen. Vervolgens geef je door op welke afdeling er brand ontstond, het routenummer, de kamernummer of de liftnummer. Geef ook aan hoeveel personen er in nood zijn en haak niet in vooraleer het einde van het gesprek wordt aangegeven. Vervolgens duw je de dichtstbijzijnde brandmelder in.

Je mag, indien mogelijk en enkel bij een beginnende vuurhaard, één bluspoging ondernemen.

Bij direct gevaar evacueer je naar de eerste veilige zone. Sluit alle vensters en deuren en blijf steeds kalm.

Maaltijden

Tijdens de stage kan je als stagiair maaltijden aan personeelstarief verkrijgen in onze personeelscafetaria. Hier kan enkel via je badge betaald worden. Deze kan je opladen aan de laadpaal in de personeelscafetaria via je bankkaart (opladen kan voor € 10, € 20, € 30, € 40 of € 50).

Indien je via de webshop wenst te betalen dien je jezelf eerst te registreren met je privé e-mailadres aan de laadpaal in de personeelscafetaria. Opgelet: NIET rechtstreeks via de webshop registreren. Hierop krijg je vervolgens verdere instructies voor het vervolledigen van je account.
Daarnaast is er een bezoekerscafetaria in de inkomhal waar naast elektronisch ook cash kan betaald worden.

Op het einde van je stageperiode kan je het resterende saldo van je badge laten terugbetalen. Hiervoor dien je een terugbetalingsformulier op te halen bij de medewerkers van het onthaal.  Vul dit volledig in en bezorg het via het postlokaal aan de dienst Boekhouding. Zij zorgen er dan voor dat het correcte bedrag terug wordt gestort.

Gebruik van smartphone/GSM

Tijdens de stage-uren is het gebruik van je smartphone/GSM niet toegestaan, uitgezonderd tijdens de officiële pauzes.