Samenwerkingsverbanden

Het Imeldaziekenhuis is partner van verschillende multilaterale samenwerkingsverbanden met andere ziekenhuizen. De belangrijkste zijn:

1.   Het Vlaams Ziekenhuisnetwerk KULeuven: het Imeldaziekenhuis is toegetreden vanaf de start van het samenwerkingsprotocol op 19 maart 2002.

2.   Regionaal ziekenhuisnetwerk: samen met het AZ Sint-Maarten Mechelen, het H. Hartziekenhuis Lier en het AZ Jan Portaels Vilvoorde heeft het Imeldaziekenhuis op 9 mei 2018 de kaderovereenkomst van dit ziekenhuisnetwerk ondertekend.

3.   Het Vesalius oncologisch netwerk: een samenwerkingsovereenkomst tussen het H. Hartziekenhuis Leuven, het RZ Heilig Hart Tienen, het H. Hartziekenhuis Lier, het AZ Diest, het AZ Sint-Maarten (Mechelen), het AZ Jan Portaels (Vilvoorde), het Imeldaziekenhuis en het UZ Leuven.

4.   De associatieovereenkomst tussen het Imeldaziekenhuis, het H. Hartziekenhuis Leuven, het RZ Heilig Hart Tienen, het H. Hartziekenhuis Lier, het AZ Diest, het AZ Sint-Maarten (Mechelen) en het AZ Jan Portaels (Vilvoorde) voor de gezamenlijke exploitatie van een PET-CT-centrum op de campus Imeldaziekenhuis.

5.   Het gynaecologisch oncologisch netwerk: een samenwerkingsovereenkomst tussen het AZ Sint-Maarten, het H. Hartziekenhuis Lier, het Imeldaziekenhuis en het UZ Leuven.

6.   Het samenwerkingsprotocol ‘radiotherapeutische zorgaanbieding in het Imeldaziekenhuis’: een samenwerkingsprotocol tussen het Imeldaziekenhuis, het AZ Sint-Maarten en het UZ Leuven.

7.   Next Generation Sequencing: een regionale overeenkomst tussen het Imeldaziekenhuis (labo klinische biologie + labo anatomopathologie), het H. Hartziekenhuis Lier (labo klinische biologie + labo anatomopathologie) en het AZ Sint-Maarten (labo klinische biologie).

Daarnaast heeft het Imeldaziekenhuis talrijke bilaterale samenwerkingsakkoorden afgesloten met het UZ Leuven, het AZ Sint-Maarten, het H. Hartziekenhuis Lier en het AZ Jan Portaels, maar ook met andere ziekenhuizen en andere actors in de gezondheidszorg, evenals met de meeste woonzorgcentra in de regio.