School op bezoek

Als we met de school op bezoek gaan naar het Imeldaziekenhuis kunnen de kinderen op een speelse en ludieke manier kennis maken met het ziekenhuis. Zo kunnen ze zich al een heel klein beetje inbeelden wat er gaat gebeuren als ze opgenomen moeten worden. Om zich voor te bereiden op het ziekenhuisbezoek kan de school een ziekenhuiskoffer lenen bij het ziekenhuis. Hierin zitten allerlei ziekenhuismaterialen, zelfs verkleedkleren.

Op dinsdag komen we met de klas op bezoek in het ziekenhuis met de 3e kleuterklas of het 3e leerjaar.

Hoe zou het zijn als je in het ziekenhuis wordt geopereerd?. We spelen het na van het begin tot het einde: in groepjes zorgen we voor de zieke Meneer Beer!.

Blijkbaar kan je spelen in het ziekenhuis! Dat zien we in de speelkamer. De speelkamer is alleen voor de zieke kinderen. We vinden het jammer dat we nu net niet ziek zijn.

In de gipskamer wordt er een echt gips aangedaan. Nadien wordt het gips natuurlijk ook weer verwijderd met een heuse gipszaag. Spannend!!!

Op de röntgenafdeling kunnen we het röntgenapparaat van dichtbij bestuderen. We passen de beschermende kledij en zien hoe röntgenfoto’s eruit zien.

We mogen een kijkje nemen in de ziekenwagen. Spannend!!