Mijn kamer

Dit is de kinderkamer. Je ziet 2 bedden op de kamer staan. Eén bed is voor jezelf en het ander bed is voor mama of papa. Mama of papa mogen dus heel de dag bij jou blijven. Ze mogen zelfs blijven slapen. Op je kamer is ook kastje op wielen. Hierin zit een tafel die je over je bed kan schuiven zodat je kan tekenen, spelen en zelfs eten in je bed. Er is ook een telefoon, een tv en een dvd-speler. Natuurlijk is er altijd een rode belknop.

We hebben ook een zaal op de kinderafdeling. In deze zaal zie je veel bedden staan. Eén bed is voor jezelf en de andere bedden zijn voor andere kinderen of voor je mama of papa die mag blijven slapen. In zo’n grote zaal kan je wel rondom je bed de gordijnen dichtdoen. Dan lijkt het alsof je een eigen kamer hebt. Het is net alsof je in een tent ligt. Gezellig. Op de zaal is ook een tv. Deze mag natuurlijk nooit te luid staan want iedereen op de zaal moet het leuk vinden.

Als je op de rode belknop duwt, weet de verpleegkundige dat je haar nodig hebt en komt deze naar je kamer. Je hoeft dus niet te roepen. De rode belknop maakt geen geluid. Er gaat dus geen belletje rinkelen. Je ziet enkel dat het rode lichtje gaat branden. Je kan er ook niet in praten zoals een telefoon. Je mag deze belknop natuurlijk alleen gebruiken als het echt nodig is. Er mag niet mee gespeeld worden.  

Dit is de babykamer. Ze ziet er een beetje anders uit dan de kinderkamer. Hier staat een babybed. In het bed zie je een stootkussen. Dit zorgt ervoor dat de baby zijn hoofd niet kan stoten aan de tralies. Er is een luierkussen om een nieuwe luier aan te doen en een babybad. Ook hier is een bed voor mama of papa. Mama of papa kunnen dus ook hier blijven slapen. Maar zie wat mis is bij het babybed?

Antwoord (lees de letters van rechts naar links):ed seilart neteom goohmo

Op elke kamer heb je een eigen badkamer. Op de badkamer vind je een wc en een wasbak. Op sommige kamers is er zelfs een douche.