Voor de jongste patiënten

Route afdeling: 286

De speeljuf heet Katrien.
Je kan ze bellen op nummer
015 50 59 79, en mailen:
email

Dit is de speelzaal. Hier kan je komen spelen met de speeljuf en met de andere kinderen. In de speelzaal is er allemaal speelgoed. Er zijn ook gezelschapsspelletjes en je kan er ook knutselen, boeken lezen of puzzelen.

Als je besmettelijk ziek bent, dat wil zeggen dat je de andere kinderen met jouw microben kan ziek maken, mag je niet naar de speelzaal.
Als je op je kamer moet blijven, dan komt de speeljuf gewoon op je eigen kamer met jou spelen.

Hier zie je de speeljuf die op je eigen kamer komt spelen. Ook hier kan je kiezen wat je graag wil doen. De speelkar ligt vol met knutselspullen, speelgoed, gezelschapsspellen, boeken of puzzels. Heb je zelf geen ideeën dan zal de speeljuf je wel helpen om leuke dingen te bedenken. Heb je geen zin om te spelen met de speeljuf, kan je nog altijd speelgoed lenen van de spelotheek.

Dit is de spelotheek van de kinderafdeling. Een spelotheek is eigenlijk een soort van bibliotheek maar dan met spelletjes. Je kan er gezelschapsspelletjes, allerlei speelgoed en puzzels lenen. Ook dvd's en strips kan je bij ons lenen. Elke dag kan je nieuw speelgoed kiezen en de speeljuf brengt dit dan naar je kamer. Zowel de oudere als de jongere kinderen vinden iets leuk in onze spelotheek. Zelfs voor de mama’s en papa’ s zijn er leuke dvd's.

Dit is de wachtzaal van de kinderafdeling. Als je niet besmettelijk ziek bent mag je hier komen spelen met mama of papa. Je kan gewoon wat tv komen kijken. Je kan op de computer spelletjes komen spelen of gewoon wat surfen op het internet. Je kan een boek komen uitzoeken dat wel leuk lijkt om te lezen. Maar je kan ook gezellig wat komen spelen met het speelgoed.

Dit is een clown van de kinderafdeling. Ze worden eigenlijk cliniclowns genoemd omdat ze in het ziekenhuis spelen voor de zieke kinderen. Eén keer per week komt de clown langs op je kamer. De clown maakt grapjes waar je ontzettend hard moet om lachen want lachen maakt gezond. Als je graag meer wil weten over de cliniclowns kan je altijd een kijkje nemen op hun webstite: http://cliniclowns.be 
  

Als je in het ziekenhuis ligt kan je natuurlijk niet naar school gaan. Als je langer dan 21 dagen niet naar school kan, dan kan je Bednet bellen. Zij zorgen ervoor dat je vanuit het ziekenhuis de lessen in de klas kan volgen. Een computer in jou klas wordt verbonden met een computer op je ziekenhuiskamer. Via webcamera’s kan je dan de lessen in de klas volgen. Op de website van bednet www.bednet.be vind je alle informatie hierover terug.