Kindergeneeskunde

Op de kinderafdeling worden kinderen opgenomen tem. 15 jaar. De opnames gebeuren meestal via spoedgevallen of consultatie.

Iedere voormiddag tussen 8 en 10u doen de kinderartsen hun ronde, chirurgen komen langs op wisselende uren.

De pathologieën zijn:

  • Algemene kindergeneeskunde met o.m. pneumologie, neurologie, infectieziekten, gastro-enterologie, endocrinologie, plasproblemen, voedingsobservaties, wiegendoodregistraties
  • Heelkundige ingrepen
  • Dagopnames waaronder: neus-keel-ooringrepen, urologie, plastische, tandheelkunde,…

Een ziekenhuisopname is zowel voor jou en je kind, als voor het hele gezin een aangrijpende en misschien onverwachte ervaring.

Bij een opname worden jullie doorverwezen naar boven (4de verdieping) waar jullie dan worden toevertrouwd aan de goede zorgen van een verpleegkundige van de afdeling pediatrie.

Op elke kamer is er de mogelijkheid tot ouder-en-kind opname. Je krijgt ontbijt, middagmaal en avondmaal op je kamer.

De verpleegkundigen helpen je met het verzorgen van je kind, toedienen van medicatie, …

Elke ochtend komt de kinderarts die je kind heeft opgenomen langs op de kamer om je kind te onderzoeken en eventueel het beleid aan te passen. Op feest- en weekenddagen gebeurt dit door de kinderarts van wacht.

Als je kind genezen is en het ziekenhuis mag verlaten zal de pediater je een ontslagbrief meegeven die later nog eens met jou wordt overlopen door een verpleegkundige zodat je weet hoe je de behandeling eventueel thuis nog een tijdje moet verder zetten.

Spelbegeleiding

Om de ziekenhuisopname voor je kind een beetje aangenamer te maken, is er elke werkdag met uitzondering van woensdag een spelbegeleidster aanwezig.

De dienst spelbegeleiding biedt kinderen vanaf 2 jaar de mogelijkheid om zich te vermaken met allerlei creatieve activiteiten, gezelschapsspelen, fantasiespeelgoed, puzzels, boekjes. De cliniclowns komen één keer per week langs, meestal op vrijdagvoormiddag. Zowel de kinderen als hun ouders genieten van hun aanwezigheid.

Lees meer over spelbegeleiding

    Route: 251
    kamers: 400 - 429
  • Contact:
    015 50 59 80
Brochures en media