Opname kinderen

Op de kinderafdeling worden kinderen opgenomen tot en met 15 jaar. De opnames gebeuren meestal via spoedgevallen of na consultatie. Iedere voormiddag tussen 8u en 10u doen de kinderartsen hun ronde, chirurgen komen langs op wisselende uren.

De pathologieën zijn:

  • Algemene kindergeneeskunde met ondermeer pneumologie, neurologie, infectieziekten, gastro-enterologie, endocrinologie, plasproblemen, voedingsobservaties, wiegendoodregistraties
  • Heelkundige ingrepen
  • Dagopnames waaronder: neus-keel-ooringrepen, urologie, plastische, tandheelkunde,…

Een ziekenhuisopname is zowel voor jou en je kind, als voor het hele gezin een aangrijpende en misschien onverwachte ervaring.

Bij een opname brengt men jou en je kind naar de afdeling (4de verdieping) waar jullie worden toevertrouwd aan de goede zorgen van een verpleegkundige van de afdeling Kindergeneeskunde.

Op elke kamer is er de mogelijkheid tot ouder-en-kind opname. Je krijgt ontbijt, middagmaal en avondmaal op de kamer.

De verpleegkundigen helpen je met het verzorgen van je kind, toedienen van medicatie, …

Elke ochtend komt de kinderarts die je kind heeft opgenomen langs op de kamer om je kind te onderzoeken en eventueel het beleid aan te passen. Op feest- en weekenddagen gebeurt dit door de kinderarts van wacht.

Om de ziekenhuisopname voor je kind een beetje aangenamer te maken, is er elke werkdag - met uitzondering van woensdag - een spelbegeleidster aanwezig.

De spelbegeleidster organiseert voor kinderen vanaf 2 jaar allerlei creatieve activiteiten en zorgt voor gezelschapsspelen, fantasiespeelgoed, puzzels en boekjes.
De cliniclowns komen één keer per week langs, meestal op vrijdagvoormiddag. Zowel voor de kinderen als hun ouders een prettig bezoek. Meer info over de spelbegeleiding vind je hier.

Als je kind genezen is en het ziekenhuis mag verlaten zal de pediater je een ontslagbrief meegeven die later nog eens met jou wordt overlopen door een verpleegkundige. Zo weet je hoe je de behandeling eventueel thuis nog een tijdje moet verder zetten