Je eerste stagedag

Verpleging en paramedici

Stagiairs verpleging melden zich eerst aan bij het onthaal. Hier kan je je identificatiebadge aanmaken via de “Badge activatie kiosk”. Met die badge krijg je toegang tot je afdeling en kleedkamers.  De handleiding voor het activeren van je badge vind je hier.

Nadien meld je je, stipt op het afgesproken uur en in arbeidskledij, aan op de verpleegafdeling waar je stage zal lopen.

Niet-verpleging

Op je eerste stagedag meld je je aan bij de dienst waarop je stage loopt. Je dienstverantwoordelijke zal dan met jou naar de dienst HR (route 28) gaan. Daar krijg je je identificatiebadge. Met die badge krijg je toegang tot je afdeling en kleedkamers. Nadat je je omgekleed hebt (indien van toepassing), meld je je op het afgesproken uur in arbeidskledij aan op de dienst waar je stage zal lopen.

Arbeidskledij

Verpleging en paramedici

Stagiairs verpleging worden in principe door de school voorzien van arbeidskledij. De kleedkamers vind je door route 300-325 te volgen.

 • Vestiairekasten muntslot heren: naar centrale herenvestiaire
   
 • Vestiairekasten muntslot dames: naar nieuwe vestiaire
  toegang via gang naast kledingautomaat 
   
 • Vestiairekasten dames keuken: verhuizen van vestiaire B naar nieuwe vestiaire
  toegang via gang naast kledingautomaat 
   
 • Vestiairekasten dames andere: verhuizen van vestiaire B naar nieuwe vestiaire 
  toegang via gang naast kledingautomaat 

Niet-verpleging

Stagiairs niet-verpleging waarvoor arbeidskledij verplicht is in de functie wordt deze voorzien door het ziekenhuis. De stagiair wordt gekleed volgens de kledijvoorschriften van de beroepsgroep die hoort bij de functie als stagiair. Hiervoor wordt door de dienst HR een waarborg van € 25,00 gevraagd (deze wordt bij het inleveren van de personeelsbadge op de laatste stagedag terugbetaald).

Hoofddoek

Ons ziekenhuis staat het dragen van een hoofddoek toe, tenzij dit omwille van objectiveerbare redenen zoals hygiëne of veiligheid (bijvoorbeeld op de operatiekamers of in de keuken) moet verboden worden. Deze mag enkel het hoofdhaar bedekken.

Schoeisel

Draag steeds aangepaste schoenen. Dit zijn gesloten schoenen met een gladde zool, geluidloos, comfortabel, veilig en makkelijk te reinigen. Met vragen over je veiligheid op dienst en ergonomie kan je steeds terecht bij de dienst Veiligheid en preventie.

Kleedkamer en kleedkastje

Voor stagiairs die arbeidskledij moeten dragen, voorziet het ziekenhuis een kleedkamer en een kleedkastje. De kastjes worden afgesloten met een muntslot. Indien de muntslotkastjes allemaal bezet zijn, kan er gebruik gemaakt worden van een sleutelkastje, de sleutel kan via het magazijn bekomen worden, mits betaling van € 10,00 waarborg. Na afloop van ja stage dient het kastje leeggemaakt te worden en de sleutel worden ingeleverd bij je stagebegeleider of het magazijn (je waarborg wordt dan ook terugbetaald).