Imelda lanceert nieuwe rekruteringscampagne

22 juli 2021
door Thierry Aerts

Het Imeldaziekenhuis in Bonheiden is een algemeen ziekenhuis, gelegen in een rustige groene omgeving. Met 1700 medewerkers, 160 artsen en ruim 100 vrijwilligers omringen we onze patiënten met zorg. Kwalitatieve zorg bieden aan zoveel patiënten kan uiteraard enkel door enthousiast teamwork. We merken de laatste maanden dat openstaande vacatures echter moeilijk ingevuld geraken. Daarom lanceert het Imeldaziekenhuis deze zomer een nieuwe campagne in zijn zoektocht naar nieuwe collega’s.

Volgens het Belgische statistiekbureau werkt 15% van de werkende bevolking in de sector van de menselijke gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening*. Naast 140 000 verpleegkundigen,
100 000 verzorgenden en 35 000 artsen telt de zorgsector ook heel wat sociaal werkers, administratief personeel, schoonmaak- en onderhoudspersoneel en andere beroepscategorieën. In totaal werken meer dan 700 000 personen in deze sector. Het afgelopen jaar kwam de sector door de COVID-19-crisis natuurlijk extra onder de aandacht en kreeg het de verdiende aandacht en respect.

Ook wij merken dat sinds eind april - begin mei 2021 de respons op openstaande vacatures steeds kleiner en kleiner wordt. Voor Geneeskundige, Geriatrische en Oncologische diensten in ons ziekenhuis begint zich dan ook stilaan een probleem te stellen. Daarom lanceert het Imeldaziekenhuis gedurende de zomermaanden een nieuwe campagne die ons ziekenhuis en de zoektocht naar nieuwe collega’s op een creatieve manier in de kijker plaatst.

Kelly Mariën, dienstverantwoordelijke HR Talent legt uit: ”Sommige van onze vacatures geraken erg moeilijk ingevuld. We zoeken bijvoorbeeld nog verpleegkundigen voor onze Geneeskundige, Geriatrische en Oncologische diensten. Maar ook voor onze mobiele equipe Heelkunde, HAVA-afdelingen en een aantal Medisch Technische diensten  waaronder Hartkatheterisatie en Medische beeldvorming . Daarom ontwikkelden we in-huis een nieuwe campagne die verpleegkundigen aanspoort mee in ons Imeldaverhaal te stappen. Ze zal onder anderen te zien zijn op verschillende bussen van De Lijn in onze regio, de verschillende parkings in het Mechelse, maar ook via een reclamebord op ons domein en onze sociale media. We hopen uiteraard dat deze acties het nijpend tekort aan kandidaten zal doen smelten.”

Stap jij mee in ons Imeldaverhaal?

Werken in de zorg vereist natuurlijk de nodige flexibiliteit: dag- of nachtdiensten, weekends, shiften of vaste uren, voltijds of deeltijds... “Er zijn enorm veel mogelijkheden inzake het arbeidsregime en er wordt maximaal rekening gehouden met je leef- of gezinssituatie. Daarnaast is ons jobaanbod erg divers en kan je  tal van opleidingen volgen om je bij te scholen, je te specialiseren of door te groeien naar een leidinggevende functie.” zegt Tamara Vranckx, medewerker HR Talent.

Chiara Aerts liep in 2014 en 2015 stage op onder meer de afdeling Abdominale heelkunde. “De teamspirit en de leerkansen maakte die stage een geweldig avontuur voor mij. Ik werd nadien gevraagd of ik interesse had in een job op HAVA 2 (Hart- en vaatziekten). Ik heb die kans met beide handen gegrepen en heb er mijn hart verloren.” Een aantal maanden geleden stelde Chiara zich kandidaat voor de functie van adjunct-hoofdverpleegkundige op HAVA 3. Een functie die ze ondertussen met veel enthousisasme uitvoert. “Ik werk in een team waar collegialiteit en flexibiliteit voorop staan. Imelda is een gemoedelijke werkplek waar iedereen elkaar kent. Je hebt hier nooit het gevoel een nummer te zijn.”

Werken bij Imelda heeft bovendien nog meer voordelen. Naast een hospitalisatie-, groepsverzekering en toeslagen voor extra prestaties, ligt ons ziekenhuis midden in het groen. Een rustgevende omgeving om te werken en een zalige plek om tijdens je pauzes van de natuur te genieten. Daarnaast houden we ook in onze dagelijkse werking rekening met een natuurvriendelijke werkstijl  want we proberen onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Ook in kleine, dagelijkse details. Zo kan je in onze personeelscafetaria Café Clinic een heerlijke, betaalbare maaltijd eten of afhalen. Gebruik je daarbij je herbruikbare Imelda salad bowl en soepbeker, dan krijg je extra korting! Kom je met de fiets werken? Dan belonen we dit met een verhoogde fietsvergoeding t.o.v. andere sectoren!

We organiseren jaarlijks leuke initiatieven om fietsen te stimuleren en omdat we het belangrijk vinden om af en toe ook samen met je collega’s te kunnen ontspannen, organiseren we jaarlijks een fuif, een picknick, de Imeldaquiz, een Sinterklaasfeest, een kerstuitstap...  Daarnaast organiseren we ook tal van evenementen ten voordele van Kom op tegen kanker zoals een soepverkoop, een Moosebar, speculaas- en mandarijnenverkoop...

Benieuwd naar welk verhaal er voor jou klaarstaat in Imelda? Bekijk dan snel al onze vacatures op www.werkenbijimelda.be

* Cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau, op basis van de Enquête naar de Arbeidskrachten van 2019.