Week van de diëtist: ondervoeding in de kijker

15 maart 2021
door Kathleen Vermeulen

Vandaag, 15 maart, start de Week van de Diëtist.

Dit jaar staat deze week in het teken van ondervoeding.

De campagne wijst op het breed voorkomen van ondervoeding, de gevolgen ervan en het belang van het opsporen en de behandeling. Het streven naar een optimale voedingstoestand is een belangrijk onderdeel van de behandeling en herstel bij ziekte, maar ook voor het behoud van een goede gezondheid. De COVID-19 pandemie maakte duidelijk dat ondervoeding belangrijke risicofactoren zijn voor een ernstiger verloop van de ziekte en een hoger risico op vertraagd herstel en overlijden.

Onze diëtisten en het keukenteam maakten naar aanleiding van week van de diëtist enkele lekkere dessertjes. Zij trakteerden de patiënten die het meeste kans maken op ondervoeding op een verrijkte koffie, chocomousse, een rijspapje met bruine suiker én een stukje cake.

Daarnaast kregen patiënten toelichting bij over energie- en eiwitverrijkte voeding én een brochure met tips en recepten.