"Voor ik het vergeet" vanaf 7 januari op Eén

07 januari 2019
door Kathleen Vermeulen


In de nieuwe reeks "Voor ik het vergeet" trekt reportagemaker Wannes Deleu (bekend van onder andere de reportagereeks Op straat) een maand in bij zijn grootmoe in ons woonzorgcentrum Den Olm.

De band tussen Wannes en zijn grootmoe was altijd sterk, maar nu is Den Olm haar nieuwe thuis. Daar eet ze en slaapt ze, zingt ze en lacht ze. En daar vecht ze tegen haar alsmaar witter wordende geheugen. Wannes’ naam is grootmoe vergeten, net als het feit dat hij haar kleinzoon is. De band die er ooit was, is helemaal veranderd – of verdwenen? Wannes stapt een maand mee in het ritme van haar leven en probeert contact te zoeken met iemand die hij heel goed kent, maar die toch een onbekende lijkt. In "Voor ik het vergeet" kijkt Wannes zijn grootste angst in de ogen: ooit zelf door dementie ingehaald worden.

Persoonlijke en herkenbare televisie die bij momenten ontroerend of schrijnend kan zijn, pijnlijk of verontrustend. Maar minstens even vaak hilarisch of verrassend. En altijd: met heel veel liefde. Voor ik het vergeet: vanaf 7 januari elke maandag om 21.30 uur op Eén.