Help ons de opvolging van IBD-patiënten te verbeteren

17 maart 2022
door Thierry Aerts

Patiënten met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa (inflammatoire darmziekten, IBD) worden in het dagelijks leven en tijdens hun behandeling met bijzondere uitdagingen geconfronteerd. 

Een goede controle van de ziekte vergt een goede ondersteuning en opvolging van de patiënt. Nieuwe hulpmiddelen, gebaseerd op e-healthapplicaties, kunnen hierbij zeker helpen. Onze IBD-kliniek bekijkt momenteel de mogelijkheden en de nood aan een digitale applicatie die dit proces kan ondersteunen. Dergelijke applicatie kan je ziekte opvolgen tussen raadplgingen door. Zo kan het IBD-team sneller ingrijpen, de behandeling indien nodig aanpassen en kan je als patiënt zelf de evolutie van je ziekte van nabij opvolgen. 

Om de na te gaan of er een concrete vraag is naar dergelijke applicatie en vervolgens de verdere ontwikkeling ervan zoveel mogelijk op de noden van onze patiënten af te stellen, willen we IBD-patiënten hierbij graag betrekken. 

Ben je IBD-patiënt. Dan kan jij ons helpen om een beter inzicht te krijgen in wat jij juist verlangt van zulke tool! Daarom stelden we een aantal vragen voor jou op om te beantwoorden. Je antwoorden worden uiteraard volledig anoniem behandeld. Het beantwoorden van deze bevraging duurt ongeveer 4 minuutjes.

Je kan de bevraging hier invullen.

Heb je nog vragen over deze vragenlijst, kan je ons IBD-team steeds bereiken via email of via telefoonnummer 015 50 48 68. 

Alvast bedankt voor je hulp!