Imelda's Warmste Dag

19 december 2017 10:00 - 20:00

Op 19 december zetten Imeldamedewerkers zich in voor zeven hartverwarmende goede doelen. Zo verkopen ze onder andere pannenkoeken, kerstpakketjes en powerbanks op een goede doelenmarkt voor de hoofdingang van het ziekenhuis. Allen daarheen!

De goede doelen:

Samen voor Sandra

Het volledig spoedteam zet zich met veel zorg in voor collega Sandra, die moedig strijdt tegen haar ziekte. Collega’s zorgen voor heel wat praktische ondersteuning maar willen haar nog een extra duwtje in de rug te geven. Kom op onze Warmste Dag genieten van hun home made pannenkoeken en een heerlijke tas warme chocolademelk!

Bieke Wittebolsfonds

Bieke Wittebols werd op reis in Toscane getroffen door een hersenstaminfarct met locked-in syndroom (LIS) als gevolg. Na opname en revalidatie in UZ Leuven werd ze thuis verzorgd door naaste familieleden, ondersteund door het Wit Gele Kruis, Landelijke thuiszorg, kinesisten, logopedisten en huisarts. Bieke overleed onverwacht op 5 november 2003. Ter nagedachtenis aan Bieke werd het Bieke Wittebolsfonds opgericht. Het fonds bevordert de kennis over het locked-in syndroom en gelijkaardige ziektebeelden. Ook ondersteunt het patiënten met het locked-in syndroom.

Bij onze collega Marita, de zus van Bieke, kan je op onze Warmste Dag handgemaakte gadgets kopen ten voordele van het Bieke Wittebolsfonds (https://www.uzleuven.be/nl/wittebolsfonds).

HR voor de MS Liga

Het HR team van ons ziekenhuis zet zich samen in voor de MS Liga. Toen één van de collega’s binnen het ziekenhuis MS kreeg, werden ze van dichterbij geconfronteerd met MS en de impact ervan op het leven van mensen met MS. Dit zette er hen toe aan om de MS Liga te steunen op Imelda’s Warmste Dag. De MS Liga heeft als doel het algemeen welzijn van personen met MS, hun familieleden en hun omgeving te bevorderen (http://www.ms-vlaanderen.be).

 De dames van ons HR team verkopen kerstige pakketjes met servietten en kaarsjes.

Boven De Wolken

Boven De Wolken zet zich vrijwillig in voor sterrenouders en –baby’s. Professionele fotografen van Boven De Wolken zorgen met hun foto’s voor mooie blijvende herinneringen aan overleden baby’s. Deze foto’s zijn kosteloos voor de ouders. De vzw Boven De Wolken staat in voor de kosten. 
Sofie, vroedvrouw in ons ziekenhuis, zit mee in het bestuur van deze vzw nadat haar dochtertje Nell in juni 2013 stilgeboren werd. Samen met haar collega’s van de kraamafdeling steunen ze Boven De Wolken (https://www.bovendewolken.be) door geld voor hen in te zamelen.  

Het team van de kraamafdeling verkoopt bewaarwafeltjes op onze Warmste Dag.

Samen voor Sarcoïdose

Tonia, medewerkster onthaal in ons ziekenhuis, steunt de sarcoïdose vereniging. Sarcoïdose is een ontstekingsziekte die verschillende organen in het lichaam aantast. De belangrijkste zijn longen, hersenen, ogen, huid en het hart. Toen een goede vriendin van Tonia sarcoïdose kreeg, was dit voor haar een nog onbekende ziekte. Met hun actie op de warmste dag wil Tonia de ziekte bekend maken en geld verzamelen om wetenschappelijk onderzoek te ondersteunen.

Bij Tonia kan je dinsdag kerstrozen kopen.

Diabetes Kinderkamp

Marianne, diëtiste binnen ons diabetesteam. ging 35 jaar geleden voor de eerste keer als vrijwilliger/diëtiste mee met een educatief kamp voor kinderen met diabetes. Het kamp heeft als doel kinderen (van 8 tot 10 jaar) de kennis bij te brengen die ze nodig hebben voor het zelfstandig behandelen van diabetes, hen te leren omgaan met suikerziekte en dit te doen terwijl ze heel veel plezier maken. En Marianne gaat na 35 jaar nog steeds mee en begeleidt met veel zorg kinderen op deze kampen (www.kampka-d.be).

Marianne verkoopt op onze Warmste Dag inpakmateriaal, marsepein en clementines.

Ouders voor inclusie

Ouders voor Inclusie is ontstaan in 2001 en is een vereniging van, voor en door ouders van kinderen en jongeren met een beperking, die kiezen voor inclusie.

Doelstelling van Ouders voor Inclusie is dat alle kinderen en jongeren met een beperking aanvaard worden als volwaardige mensen en dat zij alle kansen krijgen om deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Van groot belang is dat zij kunnen leven in verbondenheid met het eigen gezin en de eigen omgeving. De vzw ondersteunt en informeert ouders van kinderen en jongeren met een beperking en andere betrokkenen (http://www.oudersvoorinclusie.be).

Paul werkt bij de groendienst van ons ziekenhuis en komt elke dag onze tuinmannen helpen.

Paul verkoopt samen met zijn mama powerbanks op onze Warmste Dag ten voordele van ouders voor inclusie